*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kistik Fibrozis İlaçları Türkiye’ye Getirilsin  (Okunma sayısı 336 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Kistik Fibrozis İlaçları Türkiye’ye Getirilsin
« : Şubat 12, 2021, 04:00:50 ÖS »
Kistik Fibrozis İlaçları Türkiye’ye Getirilsin



Caner Çiçek, kistik fibrozis hastalarına yönelik farkındalığı artırmak için İzmir’den Ankara’ya doğru başladığı yürüyüşünün 8’inci gününde. 2 buçuk yıldır oğlu Ateş için mücadele eden baba Çiçek, hastalığın Türkiye’de şu an tedavisinin olmadığını, fakat yurtdışındaki ilaçların hastaların yaşam kalitesini artırdığını, daha rahat nefes almalarını sağladığını söylüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sesini duyurmak için yürüyüşe başladığını belirten baba Ateş, ilaçların Türkiye’ye getirilmesi ve SGK kapsamına alınmasını istiyor.

Türkiye’de her 3 bin çocuktan birinde görülen ve özellikle akciğerler, sindirim sistemi ve karaciğer, pankreas gibi organlara ciddi hasarlar veren kalıtsal hastalık kistik fibrozis hastalarına farkındalığı artırmak için Ateş, 8 gündür İzmir’den Ankara’ya yürüyor. Oğlu Ateş için başlattığı yürüyüşte tüm kistik fibrozis hastası çocuklara umut olmak istiyor.

“ÇOK RAHAT NEFES ALMALARINI SAĞLIYOR”

Yürüyüşünün 8’nci gününde Afyonkarahisar’a yaklaşan Çiçek, hastalığın Türkiye’de çok ender görüldüğünü belirtirken, “Maalesef, Türkiye’de şu an için bir tedavisi yok. Yurtdışında geliştirilen ilaçlar var. Bu ilaçlar da hastanın yaşam kalitesini artırıyor ve ömrünü uzatıyor. Çok rahat nefes almalarını sağlıyor. Hastaların kesinlikle bu ilaçları alması gerekiyor” dedi.



“BU ÇOCUKLARIN YAŞAMASI LAZIM, HEPİMİZİN ÇOCUKLARI”

İlaçların Türkiye’ye getirilmesi ve SGK kapsamına alınması için farkındalık yürüyüşüne başladığını söyleyen Çiçek, “Umarım Sağlık Bakanlığı’na bu mesajımız gider, bizi orada karşılarlar. Kamuya bu çocukları neden ölüme terk ettiklerine ilişkin inşallah açıklama yaparlar. Eğer bu ilaçlar Türkiye’ye gelmeyecekse bize bilgi versinler. Biz de ona göre önümüze bakalım ve bu aileler ona göre tedbirlerini alsınlar. Bu çocukların yaşaması lazım, bu çocuklar hepimizin çocukları” diyerek seslerinin duyulmasını istedi.

“YURTDIŞINDA GELİŞTİRİLEN İLAÇLAR HAYAT KURTARIYOR”

Çiçek, soğuk havaya rağmen yürüyüşünde kararlı olduğunu vurgulayarak, “Hava soğuk, kuru bir soğuk var. Kistik fibrozis hastaları için farkındalık yürüyüşü yapıyorum. İnşallah hedefimize ulaşacağız. Bu çocukların ölmesine lütfen göz yummayın. Hastaların ve ailelerinin size ihtiyacı var. Sesimizi duyurmamıza yardım edin. Yurtdışında geliştirilen ilaçlar hayat kurtarıyor” diye konuştu.

ANKA
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri