*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelli Kadınlara Yönelik Sessiz Kuaför Projesi Hayata Geçiriliyor  (Okunma sayısı 720 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşitme Engelli Kadınlara Yönelik Sessiz Kuaför Projesi Hayata Geçiriliyor



Türkiye’de yaklaşık 4 milyon, İstanbul’da ise 400 bin işitme ve konuşma engelli insan yaşıyor. Engelli bireyler hayatın akışı içerisinde birçok zorluklarla karşılaşıyor. Bunlardan biri de kuaför salonlarında yaşanıyor. İşitme Engelliler Federasyonu, engelli kadınların kuaförlerde yaşadıkları sıkıntılardan yola çıkarak Sessiz Kuaför projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İşitme engelli bireyler başta sağlık, eğitim, ekonomik ve hukuki alanlar olmak üzere hayatın her alanında birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. Bunun sebebi ise tamamen iletişim sorunu. İşitme engelli bireylerin yaşadığı iletişim sorunları, hayatlarının her alanında anlama ve anlaşılma güçlüğü çekmelerine neden oluyor. Bunun sonucu da toplumdan kopuk yaşamaya yöneliş oluyor.

YANLIŞ SAÇ MODELLERİ

Engelli kadınların yaşadıkları sorunlardan biri de kuaför salonlarında iletişim kuramamaları. İletişimsizlik bazen yanlış saç kesimi, yanlış renk seçimi gibi sorunlara yol açtığından işitme ve konuşma engelli kadınlar, kuaförlerden mutsuz ayrılabiliyor. Bu durum çalışma ve sosyal hayata dahil olmayıp, içe kapanmaya neden oluyor. İşitme Engelliler Federasyonu, bu soruna çözüm olarak Sessiz Kuaför projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

ENGELLİ İSTİHDAMI

Sessiz Kuaför’de, 4 işitme ve konuşma engelli personel görev yapacak. Kuaförler Odası’nın ücretsiz destek verdiği engelli personel hem kendileri gibi engelli kadınlara hizmet vermiş hem de yeni bir istihdam sahasının ilk çalışanları olacak.

KUAFÖRLERE ‘BİR GÜNLÜK İZİN’ ANKETİ

Kuaför ve berberler meslek kuruluşu temsilcileri, geçtiğimiz günlerde İstanbul Ticaret Odası’nda bir araya geldi. İTO Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün’ün başkanlığını yaptığı toplantıda gündem, kuaför ve berber salonlarının haftanın belirlenen bir gününde tatil ilan edilmesiydi. Toplantı sonunda konu hakkında sektörel bir anket düzenlenmesine de karar verildi.

KADINLAR GÜNÜ’NDE AÇILACAK

İşitme Engelliler Federasyonu Sponsorluklardan Sorumlu Koordinatör Salih Tekkol, bu proje ile işitme ve konuşma engelli kadınları mutlu etmenin heyecanı içinde olduklarını söyledi. Tekkol, “Federasyonumuz engelli kadınlar için kendi imkanlarıyla başlattığı bu projeyi, 8 Mart’ta Kadıköy’de ilk şubeyi açarak hayata geçirmeyi planlıyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında her vatandaş bu kuaföre gelerek destek vermeli” dedi.

13.03.2020 - itohaber.com



Etiketler : kayseri konular etki altında olacaktır hukuksal konularla ilgili güzel olumlu gelişmeler bir yaşayabilirsiniz yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir iş arayanlar bu dönem özellikle çok uluslu bir