*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tahran'dan Gelen THY Uçağında Koronavirüs Alarmı: 132 Kişi Karantinaya Alındı  (Okunma sayısı 491 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Tahran'dan Gelen THY Uçağında Koronavirüs Alarmı: 132 Kişi Karantinaya Alındı



Tahran - İstanbul seferini yapan THY uçağı, bir yolcuda koronavirüs şüphesi görülmesi nedeniyle Ankara'ya yönlendirildi. 132 Türk yolcu ve mürettebat Ankara'da karantinaya alındı.

THY’nin Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara’ya acil iniş yaptı. Uçak içerisinde yapılan taramada 12 yolcunun vücut ısısının kritik seviyenin üzerinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

TC-LOE kuyruk tescilli A330-300 tipi uçağın 10:45 sularında Esenboğa Havalimanı’na teker koyduğu ve tüm yolcuların taramadan geçirildiği belirtildi. Saat 12.30 itibarıyla ise Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaptı.

Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne nakledildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran’dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti. Bu talimat doğrultusunda Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

Türk Hava Yolları, Çin seferlerinin 29 Şubat'a kadar durdurulduğunu, İran'da ise Tahran'a düzenlenen uçuşlar hariç ülkedeki tüm noktalara olan seferlerin 10 Mart'a kadar iptal edildiğini açıklamıştı.

25.02.2020 - tr.sputniknews.com



Etiketler : ötesi donna leon operada cinayet doroty sayers banyodaki ceset dost kazanma ve kayseri insanlari etkileme sanati doruk operasyonu talat turhan douglas adams  elveda ve butun o baliklar