*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bodrum'a Neslican Tay'ın Heykeli Dikildi  (Okunma sayısı 447 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Bodrum'a Neslican Tay'ın Heykeli Dikildi
« : Kasım 19, 2019, 11:44:08 ÖÖ »
Bodrum'a Neslican Tay'ın Heykeli Dikildi



Metalart Sanat Atölyesi sanatçıları Mustafa, Kadir ve Mehmet İşeri tarafından yapılan Neslican Tay'ın heykeli, Bodrum Belediyesi'ne hediye edildi. Çelikten heykel, belediye bahçesine yerleştirildi.

Muğla'da kanser nedeniyle hayatını kaybeden Neslican Tay'ın heykeli yapıldı.

Bodrum Metalart Sanat Atölyesi sanatçıları Mustafa, Kadir ve Mehmet İşeri tarafından yapılan Neslican Tay'ın heykeli, Bodrum Belediyesi'ne hediye edildi. Çelikten heykel, belediye bahçesine yerleştirildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çalışmalarından dolayı sanatçılara teşekkür etti.

Neslican Tay'ın umut ve azim dolu yaşam mücadelesinin milyonlarca insana ve özellikle de kanser hastalarına ilham olduğunu belirten Aras, "Anısıyla hayata tutunan her can için minnettar olacağız, onu asla unutmayacağız." ifadesini kullandı.

Kendisine "Demir Kadın" diyordu

Kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele ile tanınan ve sosyal medya fenomeni olan Neslican Tay, kanseri üç kez yenmeyi başardı.

Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji okuyordu.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine "Demir Kadın" diyen Neslican Tay, Ayşe Arman'a verdiği röportajda "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" demişti. (AÖ)

19.11.2019 - bianet.org



Etiketler : mantığı ile işe Ticari gözle bakıyor Fakat Hasta açısından bu durum son derece sakıncalı Çünkü KALP ve Damarlar ÇOK YORULUYOR ve gün geliyor Diyaliz Neden Haftada En Az 3 Defa
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri