*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TBMM Down Sendromu ve Otizm Araştırma Komisyonu İncelemelerde Bulundu  (Okunma sayısı 480 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
TBMM Down Sendromu ve Otizm Araştırma Komisyonu İncelemelerde Bulundu



TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik ve üyeleri, 31 Ekim 2019 Perşembe günü Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin ve ailelerin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Kemal ÇELİK başkanlığında; Bşk. Yrd. Radiye Sezer Katırcıoğlu, Komisyon Sözcüsü Bahar Ayvazoğlu, üyeler Vildan Yılmaz Gürel, Hülya Nergis, Hüseyin Avni Aksoy, Metin İlhan ve 25 ve 26’ncı dönem Milletvekili ve Bakan Danışmanı Bennur Karaburun, 31 Ekim 2019 Perşembe günü Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

TBMM Heyetine Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik Yıldırım eşlik etti. Ayrıca Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, TBMM heyetinin Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinde hazır bulundu.

TBMM Komisyon Başkanı ve üyeleri, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gelişlerinde kuruluşta kalan 18 yaş ve üstü yetişkin hafif düzeyde zihinsel engellilerin oluşturduğu Mehter takımının konseri ile karşılandı. Komisyon Üyeleri Rehabilitasyon Merkezi yerleşkesinde bulunan çocuk evlerinde, spor salonunda ve sağlık revirinde, engellilerin el becerilerinin geliştirildiği üretim atölyelerinde incelemelerde bulundular ve yetkililerden bilgi aldılar.

TBMM Down Sendromu, Otizm Ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyon Başkanı ve üyeleri; merkezde engellilere yönelik gerçekleştirilen kültürel, sanatsal, sosyal ve spor aktivitelerinin rehabilitasyon sürecine olumlu katkı sunduğunu, nitelikli bir bakım hizmeti verildiğini, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinden memnun kaldıklarını, merkezin engelli ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran birçok donatıya sahip örnek bir kurum olduğunu belirttiler.

04.11.2019 - ailevecalisma.gov.tr/eyhgm


Etiketler : İSİMLİ İLAÇ DUYURU KRONİK BÖBREK HASTALIKLARINDA BÖBREK FONKSİYONLARININ GERİ KAZANILMASINDA ROL OYNAYAN VE HASTALARIN DİALİZE GEÇ GİRMESİNE NEDEN OLAN
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri