*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ankara'da Metro Durakları Erişilebilir Değil  (Okunma sayısı 536 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ankara'da Metro Durakları Erişilebilir Değil
« : Mayıs 09, 2019, 02:36:48 ÖS »
Ankara'da Metro Durakları Erişilebilir Değil



Metro durakları ile üst geçitlerin bulunduğu noktalarda yer alan yürüyen merdivenlerin çalışmaması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Dikimevi, Söğütözü, Milli Kütüphane metro istasyonları başta olmak üzere yürüyen merdivenlerin çalışmıyor olması vatandaşı canından bezdirdi.

YÜRÜMEYEN MERDIVEN

Yürüyen merdivenler gerek AVM, gerek iş merkezleri gerekse metrolar gibi yerlerde çok sık ve yoğun olarak kullanılmaktadır diyoruz ama kullanamıyoruz. Çünkü çalışmıyor. Yürüyen merdivenler, insanları yukarı ya da aşağı taşımaya yarayan teknolojik bir araç. Asansörden sonra en etkili taşıma aracı olarak kullanılan bu merdivenler bazı vatandaşlar için adeta ilaç. Özellikle engelli, yaşlı, hamile, çocuklu aileler ve bebek arabası olan vatandaşların tercih ettiği yürüyen merdivenler 31 Mart yerel seçimlerden sonra adeta durdu. Duruma tepki gösteren Ankaralılar merdivenlerin çalıştırılması için çağrıda bulundu.

HİZMET İSTİYORUZ

ÇEVREDE görüştüğümüz vatandaşlar, Ankara genelindeki yürüyen merdivenlerin bakımlarının yapılmadığını, sık sık arızalandığını ve bu sıkıntıya kalıcı bir çözüm getirilmesini istiyor.

 Mehmet Ceylan: Merdivenleri çıkarken zorlanıyoruz. Bu yürüyen merdivenler insanlar için kolaylık sağlıyor. Yorgun olduğumda dermanım kalmıyor çıkamıyorum. Biz yaşlılar zorlanıyoruz. Mansur başkan 1 ay oldu geleli. Yaptır şu merdivenleri.. Tanzim satışları kuruldu daha sonra kalktı kalktıysa o zaman sen aç çok mu zor. Biz hizmet istiyoruz.

 Onur Alp Kuloğlu: Sürekli Dikimevi metrosunu kullanıyorum. Öğrenciyim. 1 aydır çalışmıyor. Yürüyen merdivenler kullanılması için yapılmış bir şey. Sırf bakım yapılmadığı için kullanılmaması ve halkın bu hizmetleri kullanamıyor olması doğru değil. Çalışmayan arızalanan yürüyen merdivenlerin sayısı artmaya başladı.

 Bilal Masatlı: Dizimde sıkıntı var. Bu merdivenler çalışmadığı için çıkışlarda ve inişlerde zorluklar yaşıyorum. Çalışmayan merdivenlere çok sık rastlanıyor bir değil iki değil. Birkaç saatte tamir olabilecek şey için günlerce mağduriyet çekiyoruz. Düzeltilmesini ve artık tamir edilmesini istiyorum.

 Fadime Uzundağ: Herkesin bu konudaki şikâyeti aynı. Süs için mi yapıldı. Tamir edilmesini istiyoruz. İniş çıkışlarda mağdur oluyoruz. Bunlarla artık ilgilenilmeli.

 Derya Uzundağ: Sabırla çalışmasını bekliyoruz. Bir hastamız ya da rahatsız olan bir yakınımız olduğunda özellikle çıkışlarda çok zorlanıyoruz. Belediyeden beklentilerimiz karşılanmıyor. Hayal kırıklığına uğruyoruz. Bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.

 Leyla Sevim: Gazi Üniversite'nin üst geçidinin asansörü çalışmıyor. Sabah eşimi hastaneye götürüyorum. Üst geçidin asansörü çalışmıyor. Merdivenden çıkarıyorum. Çok zorlanıyorum.

09.05.2019 - Sabah



Etiketler : vereceğim gününü ve tarihi SAĞLICAKLA KALIN Üç gün önce polikliniğimize gelen hastalarımızdan biri 4 ay kadar önce canlı vericili böbrek nakli yaptığımız genç bir erkek hastamızdı