*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TSÇV Dünya Cerebral Palsy Gününde Meydan Okumaya Davet Ediyor  (Okunma sayısı 677 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TSÇV Dünya Cerebral Palsy Gününde Meydan Okumaya Davet Ediyor



Ekim ayı dünya genelinde Cerebral Palsy Farkındalık ayı olarak isimlendirilmektedir. Dünya Cerebral Palsy İnisiyatifi önderliğinde ilk olarak 2012 yılında başlatılan Dünya Cerebral Palsy Günü’nün temel amacı toplumun konuya dikkatini çekmektir. Bu nedenle her yıl 6 Ekim’de dünya genelinde 500’ün üzerinde sivil toplum kuruluşunun katılımıyla çeşitli aktiviteler yürütülmektedir. Vakfımız bu önemli günün Ülkemizde yaygınlaşmasına öncülük etmektedir.

Cerebral Palsy doğum öncesi, sırası ya da sonrası beyinde oluşan hasar sonucu meydana gelen çocukluk döneminde en yaygın görülen fiziksel engellilik türüdür. Dünyada 17 milyon, Ülkemizde ise 700.000’e yakın Cerebral Palsy’li birey yaşamaktadır. Beynin etkilenmiş bölgesine göre zihinsel engellilik, davranış bozukluğu, epilepsi, görme sorunları gibi durumların da eşlik ettiği engel durumu multidisipliner bir yaklaşım gerektirmektedir. Ömür boyu sağlanan özel eğitim ve fizyoterapi desteği ile kişi bağımsız hale gelebilmektedir.

Sizi de 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü vesilesi ile Ülkemizde üç senedir yürütmekte olduğumuz meydan okuma kampanyasına katılmaya davet ediyoruz.

Cerebral Palsy konusunda çevrenizde farkındalık yaratmak, konuya dikkat çekmek için yapabilecekleriniz çok basit. Bu çabamızda Vakfımızı desteklemeniz bizleri mutlu edecektir.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfının sosyal medya hesaplarını takip ederek 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Gününe özel mesajları kendi kurumsal hesaplarınızdan paylaşabilir, meydan okuma kampanyamıza bireysel ya da kurumsal olarak katılabilirsiniz.

Kampanyaya 3 adımda katılabilirsiniz:

Zıplayın: Dilerseniz bireysel dilerseniz çalışanlarınızla birlikte zıplayın. Zıplarken fotoğraf ya da videonuzu çekin.

Sosyal medyada paylaşın: Çektiğiniz fotoğraf ya da videonuzu sosyal medya hesaplarını aşağıdaki hashtag’leri ekleyerek paylaşın.

Meydan okuyun: 3 arkadaşınız ya da kurumsal çözüm ortağınızın kurumsal hesaplarına meydan okuyun.

05.10.2018 - Yaşadıkça



Etiketler : KAYSERİ ÇOCUK KANSER DERNEĞİ YURT MAHALLESİ 71343 SOKAK ILGIN APT. KAT: 1, NO: 2 KOCASİNAN KAYSERİ ÇOCUK FELCİ DERNEĞİ ÇINARLI İNÖNÜ HÜSEYİN TELMAÇ İŞHANI