*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: MHP’nin Seçim Bildirgesinde Engellilerde Bulunuyor  (Okunma sayısı 646 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
MHP’nin Seçim Bildirgesinde Engellilerde Bulunuyor
« : Mayıs 27, 2018, 03:43:33 ÖÖ »
MHP’nin Seçim Bildirgesinde Engellilerde Bulunuyor



MHP 24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için seçim bildirgelerini açıkladı. MHP’nin seçim bildirgesinde engellilerde bulunuyor.

İşte MHP’nin seçim bildirgesindeki engellileri ilgilendiren bölümler;

SEÇİM BİLDİRGESİNDE ENGELLİLER

Engellilerin toplumla bütünleşerek, başkalarının yardımına muhtaç olmadan hayatını idame ettirebilmelerini temin edecek hukukî, fizikî ve diğer şartlar oluşturulmalıdır.

Engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için sorumluluk şuuru, empati kültürü, dayanışma ve yardımlaşma duygusu muhakkak surette canlı ve aktif tutulmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın maddi sorunlarının çözüldüğü, engelsiz yaşam şartlarının oluşturulduğu, eğitim ve rehabilitasyon haklarından yararlanarak güçlendirildiği, bakımlarının ve sosyal güvenlik haklarının devlet tarafından güvence altına alındığı politikaların ve buna ilişkin kanuni düzenlemelerin hayata geçirilmesini gerekli görüyoruz.

Hasta, engelli ve yoksul yaşlıların korunup gözetilmesi ve onların yaşama sevincini artıracak ve yaşam kalitesini koruyacak sosyal politikalar uygulamaya konulmalıdır. Vatandaşların geleceğinden emin olması ve yüksek   standartlı bir hayat sürmesi için, bütün nüfusu kapsayacak nimet-külfet esasına göre işleyen çağdaş normlarda bir sosyal sigorta sistemi oluşturulmalı, bu konudaki eksikler giderilmelidir.

Engelli ve engelli yakını aylığının yükseltilmesi ve engelli aylığı ödenmesinde, aile geliri yerine kendi gelirlerinin esas alınması,

Doğuştan ya da işe girmeden önce engelli olanların, malul şartlarından yararlandırılması, vaat edildi.

27.05.2018 - engelsizler.net



Etiketler : arama motoru google moon ayın görüntüleri adamatomic canabalt mega bağımlılık yapan bi oyun bilmeyenimiz yoktur efsanesahneler filmlerden unutulmaz sahneler online convert internet