*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Cerebral Palsy’liler İçin Teknolojik Destekli Eğitim  (Okunma sayısı 702 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Cerebral Palsy’liler İçin Teknolojik Destekli Eğitim
« : Nisan 20, 2018, 08:44:47 ÖÖ »
Cerebral Palsy’liler İçin Teknolojik Destekli Eğitim



Kendini ifade edemeyen, toplumda diğer çocuklara oranla özel ilgiye daha fazla ihtiyaç duyan zihinsel ve bedensel engelli çocuklar için eğitimin önemi büyük.

Ağırlıklı olarak Cerebral Palsy’li öğrenciler başta olmak üzere hafif, orta ve ağır zihinsel engel tanısı almış çocuklar için eğitim-öğretim hizmeti veren Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, bireyselleştirilmiş eğitim programları ve aile hizmet planlarını teknoloji ile destekleyerek, farklı gelişen bireylerin yaşamlarına olumlu etki sağlıyor.

Okul “Hafif Düzeyde Zihinsel Engelliler İlkokulu”, “Uygulama Merkezi Okulu 1. Kademe”, “Uygulama Merkezi Okulu 2. Kademe” olmak üzere üç farkı okulda teknoloji destekli eğitim uyguluyor. 3-14 yaş aralığındaki zihinsel engelli çocuklara, teknoloji destekli eğitim kapsamında ses, video ve animasyon dersleri verilen okulda, kalem tutamayan veya resim yapamayan öğrenciler tabletler yardımıyla kendini ifade edip daha hızlı öğrenebiliyor.

Sundukları eğitimle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Faik Benli, “Eğitimde teknoloji kullanımı Cerebral Palsy’li öğrenciler için oldukça önemli. Öğrenci, kendi ihtiyaçlarına göre tasarlanmış uygulamalar sayesinde hızla öğreniyor ve motive oluyor. Amacımız Cerebral Palsy’li çocukların kaynaştırma öğrencisi olmalarını sağlamak, akranlarına yetişmelerine yardımcı olmak” diyor.

20.04.2018 - Milliyet



Etiketler : adem sirkeci akay veysel ali otmar as perva ayca kurtulus ay kuter cagri taskin su cancan evim cem pek guclu cenk yucel ego burak engelli erdem side erhan ozmen forest mania guclu su