*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kilimli-Zonguldak Ulaşım Hattında Otobüs Şoförü Engelli Hakkına Karşı Geldi  (Okunma sayısı 750 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kilimli-Zonguldak Ulaşım Hattında Otobüs Şoförü Engelli Hakkına Karşı Geldi



1 Nisan pazar günü saat 13.15 Kilimli-Zonguldak güzergahında 30 nolu halk otobüsünün şoförü Ümit Demir, % 70 engelli kardeşiyle yolculuk yapan refakatçi ile tartıştı.

''Ulaşım kartının üzerinde açık bir şekilde refakatçi hakkı vardır ibaresini göstermeme rağmen engelli yolcu refakatçi öğrenciden tam ücret almakta direndi. Bunun yasal hakkı olduğunu söyleyerek direnmeye çalışan refakatçi küçük düşürücü tutumlardan bezdi. Ücreti vermek istediğinde ise senin derdin para, sen sus yeter ki ben senden para almam, show yapıyorsun dedi. Ben de madem almayacaktın neden yolculuk boyunca hiç durmadan alman gerektiğini savundun diyerek parayı zorla verdim. Cumhurbaşkanımız için 'hakkımız olduğundan değil de oy için bizler gibilerini başlarına sardığını' söyledi. Belediyenin şoförlere engelliler adına 750 tl ödediklerini hatırlattığımda belediyelere söylendi. Geçen Çarşamba günü Aile Sosyal İl Müdürlüğüne gittiğimde müdürlüğün 'Bu sizin hakkınız kesinlikle kullanınız dediğini söylediğimde ise il müdürlüğüne karşı olumsuz konuştu. 'Benim özel aracıma kimse karışamaz' dedi. Yani Kendi kuralları dışında ne vicdan yapıyor ne de kanun tanıyorlar. Kendisini haklı buluyorsa hakkını bizden almamasını yetkililerden aramasını söyledim. Açıkçası daha evvel hem engellim rencide olmasın hem de bu tür polemiğe girmeyeyim diye bu kartı kullanmıyordum. Ancak Aile sosyal politikalar il müdürlüğünün yasal hakkımız olduğunu söylemeleri üzerine kararlı davranmaya çalıştım. İçinde kardeşimin de olduğu bir engelli tiyatro grubumuz var , hepimiz gün içinde aynı sorunları ısrarla yaşıyoruz. haklıyken haksız muamele görüyor sindiriliyoruz. Ben ve engellim olaydan çok etkilendik. Olayın tekrarının ve benzeri hak ihlali durumların bir daha yaşanmamasını istiyoruz'' dedi.

04.04.2018 - Yaşadıkça



Etiketler : Sınav Sonuçları,ÖSS Sonuçları,KPSS Sonuçları,KPDS Sonuçları,LES Sonuçları,TUS Sonuçları,ÜDS Sonuçları,ALS Sonuçları,DGS Sonuçları,Diğer Sınav Sonuçları,ÖSYM Sınav