*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kanser Tedavisi Gören Kız Hastanede Domuz Gribinden Ölmüş  (Okunma sayısı 595 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kanser Tedavisi Gören Kız Hastanede Domuz Gribinden Ölmüş



Samsun'da yaşayan Sema-Dursun Kanlı çiftinin çocukları 12 yaşındaki Kardelen, geçen yıl ocak ayında sol gözündeki tümör nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı.

"İHMAL VAR" DEDİLER

Kardelen, 3 gün kemoterapi gördükten sonra fenalaştı. Yoğun bakım servisindeki Kardelen'in 'domuz gribi' (H1N1) olduğu belirlendi. Küçük kız, 11 Ocak'ta hayatını kaybetti. Aile kızlarının ölümünde ihmal olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık 'görevsizlik' kararı verdi. Rektörlük tarafından yapılan incelemede de soruşturma başlatılmasına gerek olmadığı kanaati ifade edildi.

DOMUZ GRİBİNDEN ÖLMÜŞ

Tedavi sırasında Kardelen Kanlı'dan alınan örnekleri Samsun Halk Sağlığı Laboratuvarı incelendi. Ölümünden bir gün sonra çıkan raporunda küçük kızda H1N1 (domuz gribi) pozitif çıktı.

İşitme engelli anne Sema Kanlı, kızının ölümünde ciddi ihmaller olduğunu söyledi.

"TANISI BİLE KONULMADI"

Cumhuriyet Savcılığı 19 Ocak 2016'da 'görevsizlik' kararı verdi. Ardından dosya OMÜ Rektörlüğü'ne gönderildi. Rektörlük tarafından inceleme yapıldı. Hazırlanan raporda Kardelen Kanlı'nın Türkiye'de domuz gribinin salgın olduğu bir dönemde bu virüse yakalandığı, henüz domuz gribi tanısı bile konulmadan, verilecek tedavilere eksiksiz başlandığı, ancak hastanın bu gribe bağlı olarak öldüğü belirtildi.

"SORUŞTURMAYA GEREK YOK"

Raporda ayrıca Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ve ekibinin insanüstü bir gayretle hastanın tedavisi için uğraştıkları, uygulanan tedavilerde ve takiplerde hiçbir kusur bulunamadığı belirtilerek Prof. Dr. Ayhan Dağdemir hakkında ceza soruşturması başlatılmasına gerek olmadığı kanaati ifade edildi.

BABA: HASTANENİN İHMALİ VAR, DOMUZ GRİBİNE NASIL YAKALANDI

Kızının ölümünde ihmal olduğunu iddia eden baba Dursun Kanlı ise, kızına uygulanan kemoterapinin 4'üncü günde bittiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Taburcu olacaktı çok sağlıklıydı. Doktorlar taburcu etmedi. Sonra evladım kötü oldu, fenalaştı. Yoğun bakımda tedavisi yapıldı. Ben cenazesini aldım, kızımın neden öldüğünü bilmiyordum. Sonra savcılığa şikayettim ettim. Bana gelen raporda domuz gribi yazıyor. Sapasağlam giden bir çocuk bu domuz gribini nasıl kapıyor. Evladımın hastanede odası sürekli değişiyordu, çeşitli hastalar getiriliyordu. Ben kızımın ölümünde ihmal olduğunu düşünüyorum. Tekrar savcılığa başvurarak yargı süreci başlatacağım. Bununla ilgili gerekli girşimlerde bulundum. Tekrardan bu olayın araştırılmasını istiyorum. Kim yanlış yaptıysa bulunsun istiyorum. Kızım kemoterapi görüyordu, domuz gribine nasıl yakalandı?"

03.01.2018 - DHA



Etiketler : KAYSERİ haftalık dönemde bebeğe zarar veren etkenler bebeği ya hep ya hiç kuralına göre etkiler yani eğer etkilenme olursa bebek düşer etkilenmezse gebelik devam eder bu durumun