*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Otizme Karşı Pes Etmemiş “Seni Yeneceğiz” Demişler  (Okunma sayısı 850 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Otizme Karşı Pes Etmemiş “Seni Yeneceğiz” Demişler
« : Eylül 25, 2017, 05:56:27 ÖÖ »
Otizme Karşı Pes Etmemiş “Seni Yeneceğiz” Demişler



Otizme karşı gülümseten bir mücadele onlarınki; ne anne ne de oğul onca yıl pes etmemiş. “Seni yeneceğiz” demişler ve başarmışlar. Yüzde 94 otizmli genç Türkiye şampiyonu olmuş...

Sağlık çalışanı anne Pervin Sabur (45) ve otistik oğlu Şafak Kurtman (16) alkışı hak edenlerden. Onlar hastalıklarına meydan okuyup 16 yıl mücadele etmişler. "Oğlumu herkesten sakladım, eve bile gelemeyince çığlık attım. Yeneceğim seni dedim" diyen anne gibi, ağır engelli Şafak da pes etmemiş. Bugün o çocuk Türkiye şampiyonu, profesyonel müzisyen. Oğlu 6 yaşındayken eşi tarafından terk edilen Sabur ise, Türkiye'deki tüm otistik çocuklara el uzatan, açtığı merkezle umut olan bir kadın. Analı oğullu otizmi alt ettiler şimdi otistik çocuklar için gece gündüz çalışıyorlar.

HAPSOLDUK:

Oğlum 1,5 yaşındayken sergilediği davranış bozukluklarının ardından gittiğimiz hastanede otizm teşhisi kondu. Onun ömür boyu süren bir hastalığının olduğunu öğrendiğimde bir deprem olmuş ve altında kalmıştım. Onu saklamaya başladım, 'özürlü mü bu?' demesinler diye çevreden kaçırdım. İlk başlarda oğlumdan utandığım için dışarı çıkarmak bile istemiyordum. Çevre ile sorun yaşamayalım, alay etmesinler diye onu eve kapatmaya başlamıştım. Hatta yaz dönemlerinde kimse fark etmesin, utanmayayım diye Kars'a köyüme gittik. Yaylalarda geçirdik günlerimizi.

TERK EDİLDİK:

Dağlarda oğlum kucağımda geziyor, çaresizlikle ağlıyordum. Büyük bir sevgiyle bağlı olduğumuz eşimle kavgalarımız büyümüştü, bir gün terk etti bizi. Oğlum 6 yaşındaydı ve artık tek başınaydım. Eşim evi terk edince yüküm daha da arttı. Ülkemizde boşanmaların yüzde 80'inin engelli birey ailelerinden kaynaklandığın gösteriyor araştırmalar. Kabullenme süreci çok zor genelde babalar evi terk ediyordu ben de bunu yaşadım işte. Oğlumu topluma kazandırmam gerekti işte o gün karar verdim ben bu hastalığı yenecektim.

YORULDUK:

Oğlum 'anne' desin diye bir yıl Eskişehir'e gittik ve 4,5 yaşında 'anne' dedi. Veliler imza topladı oğlumun okuldan gönderilmesi için, sınıfa almak istemediler. Oğlumun engelli öğretmeni bile onu okuldan göndermek için başvuruda bulundu. Okul hayatı boyunca, lise hariç, onunla hep aynı sırada oturdum. Onu benden başka kimse istemedi.

KORO SANATÇISI, MİLLİ YÜZÜCÜ...

20'li yaşlarda tanıştığım bu hastalıkla 16 yıl mücadele verdim. Oğlum 12 yaşında yüzme şampiyonasında ilk altın madalyasını aldı. 20 madalyası var şimdi. TEOG'dan aldığı puanla spor lisesine yerleşti. Şimdi normal çocuklar gibi lise 2'de okuyor. 5 yıl üst üste Türkiye şampiyonu oldu. Devlet Türk Halk Müziği Gençlik Korosu'nda sahne alıyor. 'Anne' demesi için 4,5 yıl bekledim, şimdi konser veriyor. İyi bir müzisyen ve Milli yüzücü. Yüzde 94 ağır engelli oğlum artık beni işe uğurluyor, evde tek başına kalabiliyor.

ARTIK EĞİTİM VERİYOR

Pervin Sabur, Yenimahalle'de özel eğitim okulu açmış. Ücretsiz ders veriyor, otizmle ilgili her konuda kapısını çalanlara destek oluyor. Türkiye Otizm Federasyonu ve Şafak Otistik Bireyler Derneği Genel Başkanı, Otizm Meclisi Kurul üyesi. Türkiye ve dünyanın her yerinden otistik bireylere eğitim veriyor.

20.09.2017 - sabah