*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yüzde 99 Engelli Hakan Bakım Merkezinde Dövüldü mü?  (Okunma sayısı 804 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yüzde 99 Engelli Hakan Bakım Merkezinde Dövüldü mü?
« : Eylül 07, 2017, 02:43:49 ÖÖ »
Yüzde 99 Engelli Hakan Bakım Merkezinde Dövüldü mü?



Atakum'da özel bir bakım merkezinde yüzde 99 engelli bir hastaya darp iddiası savcılığa taşındı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Samsun'un Atakum ilçesi Körfez mahallesinde özel bakım merkezine tedavi amaçlı bırakılan bedensel engelli 21 yaşındaki Hakan Obus, iddiaya göre merkez çalışanları tarafından darp edildi. Aile suç duyurusunda bulundu, soruşturma başlatıldı.

Samsun'un Kavak ilçesinde ikamet eden İlyas Uz, hayatını bir süre önce Şehri Şenkal ile birleştirerek evlendi. Uz'un üvey evladı ve Şehri Şenkal'ın önceki evliğinden öz çocuğu olan yüzde 99 engelli Hakan Obus, ailenin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle 2 sene önce devletin bakım masraflarını karşıladığı Atakum ilçesinde özel bir bakım merkezine tedavi amaçlı yerleştirildi. İddiaya göre önceki gün, merkez çalışanları yatalak felçli Hakan Obus'ü darp etti. Kollarında, karnında ve ayaklarında morluk gören aile, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu, ardından polis merkezine giderek suç duyurusunda bulundu.

ŞİDDET UYGULADILAR

Üvey evladının darp edildiğini öne süren İlyas Uz, "2 yıldır burada kalan Hakan'ın kollarında, ayaklarında ve karnında morluk gördük. Tırnaklarında da darp izleri var. Ayrıca aç bırakılmış. Biz yemek vermeye kalktık, hasta bakıcılar vermeyin dediler. İlaçlarını bile şiddet uygulayarak veriyorlar. Hasta bakıcılar resim çekmeyin başımız belaya girer diyorlar.  Ayrıca  19 Mayıs'ta bir bakım evinde de çocuğumun bacağı kırılmıştı. Bunda da darptan şüpheleniyorum" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ise, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, konunun ve iddiaların takip edildiğini ve incelendiğini açıkladı. Balcı, "Konu bize yeni intikal etti. Soruşturma başlattık." dedi.

06.09.2017 - hedefhalk.com