*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşbaşı Yaptırılmayan 82 Engelli İçin Ankara'da Protesto  (Okunma sayısı 780 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşbaşı Yaptırılmayan 82 Engelli İçin Ankara'da Protesto
« : Ağustos 09, 2017, 03:09:56 ÖS »
İşbaşı Yaptırılmayan 82 Engelli İçin Ankara'da Protesto



Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne atanan 82 engelli yurttaş, yargı kararlarına rağmen hala iş başı yapamadı.

24 Ağustos 2016 tarihinde Engelli Kamu Personeli Yerleştirme çerçevesinde 5 binin üzerinde engelli, kamu personeli olarak atandı.

Atananların büyük bir çoğunluğu iş başı yaptı. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne atanan 82 engelli yurttaş hala göreve başlatılmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, engelli yurttaşların atamalarının iptali için Devlet Personel Başkanlığı’na karşı idari yargıda iptal davası açmış fakat bu davayı kaybetmişti.

Yargı kararlarına rağmen ataması yapılmayan engelli yurttaşlar Engelliler Konfederasyonu öncülüğünde Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Engeliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli yaptığı açıklamada "2016 yılı Nisan ayında yapılan EKPSS sınavı sonrasında açıklanan puanlarla göre Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne memur olarak yerleştirildiklerini, 2017 Şubat ayına kadar yaklaşık olarak 5 buçuk ay süre zarfında kurumdan herhangi bir çağrı yapılmadığını, Şubat ayı içerisinde göreve başlatılmak için kendilerinden gerekli olan evrakların istenildiği ve bu evrakların son teslim tarihinin de 3 Mart 2017 olarak belirlendiği, bu andan itibaren güvenlik soruşturması sürecinin başladığını, süreci beklerken Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlığa bağlı Devlet Personel Başkanlığı arasında yerleştirmelerin iptal edilmesi sebebiyle dava sürecinin başlanıldığı öğrendiklerini, mahkemenin tarafı olmamalarına rağmen davanın konusu ve sonuçlarının kendilerini doğrudan ilgilendirdiklerini, dava konusu olan engellilerin engel gruplarının her bir kişi için ayrı ayrı irdelendiğini bunu yaparken de bu irdemelenin engelliler için izzet – i nefislerine ağır geldiğini belirterek kazanılmış haklarının yerine getirilerek kuruma atanan engellilerin göreve başlatılmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Eylemde işlerine başlatılmayan 82 engelli yurttaş adına açıklamayı Onur Kaya yaptı.

09.08.2017 - Engelsizler.net