*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Burdur Valisi Şerif Yılmaz Engelliler Haftası Dolayısıyla Mesaj Yayımladı  (Okunma sayısı 529 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Burdur Valisi Şerif Yılmaz Engelliler Haftası Dolayısıyla Mesaj Yayımladı



Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, günlük hayat içerisinde kimseye muhtaç olmadan yaşamanın, insan onuruna yakışır biçimde yer almanın herkesin olduğu gibi engelli vatandaşların da en temel hakkı olduğunu belirtti.

Bu hakkın sağlanmasında başta devlet olmak üzere toplumun tüm kesimlerine önemli görevler ve sorumluluklar düştüğünü ifade eden Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Devletimiz son yıllarda sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirerek, engelli vatandaşlarımız konusunda pozitif ayrımcılıklar yapmış, reform niteliğinde yasal düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Yapılan düzenlemeler sayesinde engelli vatandaşlarımız hayatın her alanında eskisinden daha fazla yer almaya başlamışlardır. Bizler de, yapılan bu yasal düzenlemeler ve çalışmaların sağlıklı bir şekilde uygulanmasını sağlamak açısından yerelde gerekli hassasiyeti göstermekteyiz. Bu yapılan çalışmalar sosyal devlet anlayışının yanında, bir ülkedeki insana verilen değerin de en belirgin göstergelerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle engellilerimizin sorunlarının en aza indirilmesi noktasında konunun gündemde tutularak toplumsal hassasiyetin güçleneceği bir hafta olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu huzurlu yarınlar diliyorum."

10.05.2017 - AA