*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne 1 Milyon TL Ücretsiz Ulaşım Ödeneği  (Okunma sayısı 811 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne 1 Milyon TL Ücretsiz Ulaşım Ödeneği



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaşlı ve engellilere yönelik ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında özel halk otobüsü şoförlerine aktarılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi hesabına 1 milyon 335 bin TL yatırıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Ücretsiz seyahat kapsamında yolcu taşıyan özel halk otobüslerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından destek sağlanmaya devam ediliyor. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa'ya yapılan desteğin 1 milyon 335 bin lira olduğunu söyledi.

Gelir desteğinin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hesabından Manisa Büyükşehir Belediyesi hesabına aktarıldığını belirten Mersinli, "Bu gönderilen yaklaşık 1 milyon 335 bin lira Manisa Büyükşehir Belediyesi hesabına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından aktarılmıştır. Yaşlılarımız ve engellilerimiz Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki halk otobüslerine binerken bir mahcubiyet içerisinde olmasınlar. Yolcularımız devletimizin onların adına parasını yatırdığını bilerek o güvenle rahat bir şekilde bu hizmeti almaya devam etsinler" dedi.

Ödeneğin 5 gün içerisinde şoförlerin hesabına yasal olarak yatırılmasının zorunlu olduğunu anlatan Başkan Mersinli, "Manisa Büyükşehir Belediyesi de bu aktarılan 1 milyon 335 bin lirayı 5 gün içerisinde şoförlerin hesabına yasal olarak aktarmak zorundadır. Şoförlerimizin bu konuda yapmış oldukları siteme, devletimiz merhem olmuştur. Bu ödenilen para 2016 yılının son 4 ayına aittir. Böylelikle 2016 yılına ait devletimizin özel halk otobüsü şoförlerine hiçbir borcu kalmamıştır. Yaşlıların ve engellilerin bu konuda ücretsiz binmekten dolayı bir mahcubiyet içerisinde olduklarını biliyoruz. Hiç kimse mahcup olmasın. Hükümetimiz gerekli desteği her zaman verecektir" dedi..

10.03.2017 - DHA



Anahtar Kelimeler : KAYSERİ ECZANE TEKNİSYENLERİ DERNEĞİ KAYSERİ DÜŞÜNCE OKULU DERNEĞİ KAYSERİ DÜNYA DANSLARI GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ