*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Memur Hatası EKPSS Adayının Hayatını Kararttı  (Okunma sayısı 836 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Memur Hatası EKPSS Adayının Hayatını Kararttı
« : Aralık 10, 2016, 09:28:46 ÖÖ »
Memur Hatası EKPSS Adayının Hayatını Kararttı



Samsun'da ikamet eden fiziksel engelli Hatice Ayçiçek(45), uzun süredir hazırladığı EKPSS sınavını katılarak Kuran Öğreticisi olarak atandı. Memurun sınav şekli işaretlemesinde yaptığı hata Ayçiçek'in hayatını kararttı.

Samsun'un Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuğu bulunan kalça çıkığı nedeniyle fiziksel engelli olan 45 yaşındaki Hatiçe Ayçiçek, uzun süredir hazırlandığı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı(EKPSS) 2016'yı 91 puan alarak kazandı. Türkiye genelinde 214.'cü olan Ayçiçek, başvusunu yapan memurun yaptığı yanlışlık nedeniyle hayata küstü.

Hatice Ayçiçek'in başvurusunu 'genel engelli' yerine 'zihinsel engelli' olarak alan memurun hatasını farketmeyen Ayçiçek, sınavada zihinsel engelli kategorisinde girdi. Sınav sonucuna göre atanan ve görev yeri belli olan Ayçiçek, 'Kuran Öğreticiliği yapmanıza vasfınız yoktur' telefonu ile şok oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'na giden ve yanlışlığı anlatan Ayçiçek bu kezde 'genel engelli' sınavı yerine 'zihinsel engelli' sınavına girdiğiniz için sınavınız iptal olacak söylemi ile hayatı karardı. Zihinsel engelli olmadığına dair önce sağlık raporu alan sonrada mahkeme kararı çıkartıran Ayçiçek, yanlışlığın düzeltilmesi ve yanlış başvuru alan memurun cezalandırılmasını talep etti.

YANLIŞ YAPAN CEZALANDIRILMALI

Ayçiçek "2 tane çocuğum var. Zor şartlarda sınava hazırlandım ve kazandım. Yemedim içmedim, bu sınava hazırlandım. Bir memurun hatası hayatımı kararttı. Yanlışı yapan memurun cezalandırılmasını ve hakkımın iade edilmesini istiyorum. Atamamız Beştepe'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende yapılmıştı. Benim hayatımı karartmasınlar, yanlışlığı düzeltsinler" diye konuştu.

10.12.2016 – Hedefhalk.com