*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Malatya’da Engelli Kursiyerlerin Katıldığı Girişimcilik Eğitimi Açıldı  (Okunma sayısı 698 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Malatya’da Engelli Kursiyerlerin Katıldığı Girişimcilik Eğitimi Açıldı



Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu engelli ve engelli yakınlarının sosyal ve kültürel hayata adaptasyonlarını sağlayabilmek ve iş hayatına daha çok yer almaları için düzenlemiş olduğu etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, KOSGEB ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde 90 engelli ve engelli yakını kursiyerin katıldığı KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu açıldı.

Kurs ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Seyit Soner Yılmaz, engellilere yönelik yapmış oldukları faaliyetlerin devam ettiğini, engelli vatandaşlarımızın en büyük sıkıntılarından biri olan istihdam sorununu gidermek için EKPSS kurslarını açtıklarını ve bu kurslar sayesinde birçok engelli vatandaşımız memur olarak işlerine başladıklarını söyledi.

Seyit Soner Yılmaz, “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu açmamızın amacı engelli vatandaşlarımızın kendi işini kurmasıdır. Kurs sayesinde, toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturmak ve toplumu engellilere entegre etmek istiyoruz. İnşallah bundan sonra engelli arkadaşlarımız işveren olarak toplumumuzda görülecektir.” dedi.

Yılmaz, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunun açılmasında kendilerine destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Fırat Kalkınma Ajansı’na, KOSGEB’e ve Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a teşekkür etti.

Kurs ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, “Kursumuz da engelli ve engelli yakını olan 90’a yakın kursiyerimiz bulunmaktadır. Kurs sonundaki hedefimiz kursiyerlerimizin iş hayatına atılarak ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamasıdır. Kurs ile beraber engelli ve engelli vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu artırarak sosyal hayata katılımlarını artırmak istiyoruz.” dedi.

Pektaş, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu destekleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Fırat Kalkınma Ajansı’na ve KOSGEB’e teşekkürün bir borç olduğunu dile getirdi.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu Eğitmeni Ahmet Oymak, Engelli vatandaşlarımızın ülke ekonomisine katkısı sağlamak adına açtıkları kursun hayırlı olmasını dileyerek, kursa destek veren Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine ve Fırat Kalkınma Ajansına teşekkür etti.

Kurstan duydukları memnuniyeti dile getiren engelli ve engelli yakını kursiyerler, kurs sayesinde kendiişlerini kurarak, kendi ayakları üzerinde durabileceklerini ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeler üreteceklerini söyleyerek, kursun açılmasına destek veren başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Fırat Kalkınma Ajansı’na, KOSGEB’e ve Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a teşekkür ettiler.

11.11.2016 – malatyahaber.com


Anahtar Kelimeler : farklı seçenekler mevcut ben windows'ta anlatım yapacağım Sizler istediğinizi indirebilirsiniz Programı indirdikten sonra üyelik alalım aşağıdaki resimde gördüğünüz alanları