*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kayseri'deki Engelli İstihdamında Doluluk Oranı Yüzde 96,03  (Okunma sayısı 769 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kayseri'deki Engelli İstihdamında Doluluk Oranı Yüzde 96,03



Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’nın başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki eğitim Kurulu toplandı.

Kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin katıldığı toplantıda genel bir değerlendirme yapan Vali Kamçı, İlimizde çalışan engelli vatandaşlarımız ve bunların istihdamı hakkında bilgiler verdi.

Vali Kamçı, Kayseri’de 69 bin engelli vatandaşın bulunduğunu ve bunların 29 bininin erkek, 40 bininin ise kadın olduğunu açıkladı.

Vali Kamçı, Eylül ayı sonu itibariyle İŞKUR’a kayıtlı engelli işgücü sayısının bin 438’i erkek, 291’i kadın olmak üzere toplam bin 729 kişi olduğunu ifade ederek, “Kayıtlı engelli işsiz sayısı ise toplam 827 olup, bunun 658’i erkek, 169’u kadınlardan oluşmakta, engelli iş arayan sayısı ise 604’dür. Aynı dönemde işe yerleşen engelli sayısı 1.260 olup, engelli doluluk oranı ise % 96,03’tür.” dedi.

İlimizdeki kadın istihdamı konusunda yapılan çalışmalara da değinen Vali Kamçı, “Türkiye’de kadınlar için insana yakışır işlerin oluşturulması yönünde izlenen politikaları ve İŞKUR’un kadın istihdamı alanında yürüttüğü faaliyetleri desteklemek amacıyla Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından, İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) finansmanı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle, “Kadınlar için Daha Çok ve İyi İşler: Türkiye’de İnsana yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında 20 kurumdan temsilcinin katılımıyla oluşturulan Ulusal Teknik Ekip tarafından hazırlanmış olan eylem planı tamamlanmış ve 17 Mayıs 2016 tarihinde ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen lansman programı ile kamuoyuna tanıtılmıştır.” dedi.

“Kadınlar için Daha Çok ve İyi İşler: Türkiye’de İnsana yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında kadın istihdamına yönelik ilk eylem planı olma özelliğini taşıyan “Kadın İstihdamı Eylem Planı”nın iki ana hedefi bulunduğunu belirten Vali Kamçı, “Birincisi, kadın istihdamının arttırılması için kadınlara mesleki beceriler kazandırılması ve işe yönlendirilmesi; ikincisi ise kadınların işgücü piyasasına erişim olanaklarının arttırılmasıdır.” dedi.

İlimizde ihtiyaç duyulan mesleklerde Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 projesi kapsamında 2016 yılı Eylül ayı itibariyle toplam 943 kurs açıldığını ifade eden Vali Kamçı, bu kurslara 2 bin 306 erkek ve bin 532 kadın olmak üzere toplam 3 bin 838 vatandaşın katıldığını söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

26.10.2016 – İHA