*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Öğrenci ve Veliler Olarak Okulda Zorluk Çekiyoruz  (Okunma sayısı 660 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Öğrenci ve Veliler Olarak Okulda Zorluk Çekiyoruz
« : Eylül 28, 2016, 06:09:07 ÖÖ »
Engelli Öğrenci ve Veliler Olarak Okulda Zorluk Çekiyoruz



Amasya Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Ayyıldız, Zübeyde Hanım Üçler İlköğretim Okulu’nun bedensel engelliler için kullanışlı hale getirilmesi gerektiğini isteyerek, yetkililere seslendi.

Zübeyde Hanım Üçler İlköğretim Okulu’na bir tepki de Amasya Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Ayyıldız’dan geldi.  Engelli öğrenci ve velilerin, okuldaki engelli asansörlerini kullanamadığından şikayet eden Ayyıldız, Amasya Valisi Salih Işık ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’ten yardım istedi.  Okulun engelilere kolaylık sağlayan hale getirmesini belirten Ayyıldız, açıklamalarını sürdürdü.

Ayyıldız,“İlimizdeki en eski eğitim yuvalarımızdan biri olan eski adıyla Üçler İlkokulu olan şimdiki ismiyle Zübeyde Hanım İlkokulu, birçok ilim adamını, bilim adamını, bir çok iş adamlarımızı ve bizim gibi dernek başkanlarını da bir zamanlar topluma kazandırdı. Tabi ki bunun yanında yapılan ek bina ile beraber okulun gidişatı değişti. Oysaki erişebilirlik, ulaşabilirlik anlamında her geçen gün herşeyin daha iyisi yapılması gerekirken yapılmış asansör şuanda engellenmiş durumda, ne yazıkki anaokuluna giden yavrularımızın ders arasındaki kahvaltı yeri olmuş. Yani tabiri caizse asansörün önü engellenmiş  ufak tefek masalar konulmuş, tabiki onlarda okusunlar ama yani asansör bir hizmet alanı orada bir hizmet engelleniyor. Bu okulda engelli öğrenci olmasa bile benim orada yardımcım engelli ailesinin okulda  iki tane öğrencisi var. Engelli velimiz okulda gelip bakma hakkına sahip değil mi? Çocuğunun durumunu öğrenmek isteyecek engelli olarak bunu asansör olmadan nasıl öğrenecek sizlere soruyorum. Hatta asansörün bile kalkacağı söyleniyor. Biz bir an önce hizmete açılmasını istiyoruz. Çocuklarımız eğitim görüyorlar bizde günlük yaşantısından haberdar olabilmemiz için bilgi almamız gerekiyor bunu okula gitmeden nasıl öğreneceğiz. Örneğin Dursun kardeşimiz tekerlekli sandalyede ki bir kardeşimiz çocuklarının durumunu kendi gidip şahsen öğrenmek ister ısmarlama değil. Bunların daha ulaşılabilir ve erişebilir olması için tüm çabamız. Yan tarafta boş okul var tamamen Halk Eğitime bırakılmış, oysa ki oranın bir katı en azından çocuklarımıza ayrılabilir yani orası da tekrardan hizmete açılabilir. Yani ilimizdeki idarecilerimizin biran önce asansörlerin önünün boşaltılmasını istiyoruz çünkü asansörler hizmet için yapılmış. Sizlerin aracılı ile de bunu ilimizdeki Sayın Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüze duyurma adına özellikle sizlerden rica ediyorum. Bu sorunun çözmelerini istiyoruz. Çünkü özellikle benim alanımı ilgilendiren bir durum bedensel engellilerin alanını ilgilendiren bir durum. Ben bizzat bu durumu daha ileriki mertebelere taşımadan bir an önce buraların asansörlerin önünün açılmasını talep ediyor, saygılarımızı sunuyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunarak seslerini yetkililerin duymasını ve taleplerinin bir an evvel karşılanmasını, istedi.

27.09.2016 - yesilirmakgazetesi.com