*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Yazar İlham Kaynağı Filinta Dizi Setinde  (Okunma sayısı 850 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Yazar İlham Kaynağı Filinta Dizi Setinde
« : Nisan 07, 2016, 04:16:05 ÖS »
Görme Engelli Yazar İlham Kaynağı Filinta Dizi Setinde



'Karmaşa' isimli romanın yazarı olan, görme engelli Furkan Uğur Eşitti, görme engelliler için sesli betimlenen Filinta dizisinin setine konuk oldu. Diziden ilham alarak yazdığı romanını imzalayarak dizi oyuncularına hediye etti.

Geçtiğimiz Aralık ayında Filinta dizisinden aldığı ilhamla, bir ajanın maceralarının yer aldığı 'Karmaşa' isimli romanını çıkartan görme engelli Furkan Uğur Eşitti, Filinta setine konuk oldu.

 ES Film'in yapımcısı olduğu TRT'nin Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisinin başrol oyuncuları 'Filinta Mustafa' Onur Tuna ve 'Bıçak Ali' karakterini üstlenen Cem Uçan ile sette bir araya gelen Kocaeli Çayırova ilçesinde yaşayan, 24 yaşındaki görme engelli Furkan Uğur Eşitti, ünlü oyunculara kitabını imzalayarak hediye etti. Genç yazar, hem onlara hayalini kurduğu Ajanlık maceralarını kitaba nasıl döktüğünü, hem de Filinta'yı dinleyerek, dizinin ve kendilerinin, romanı 'Karmaşa'ya nasıl ilham kaynağı olduğunu anlattı.

Furkan Uğur Eşitti, Cem Uçan ve Onur Tuna ile sohbetinde, romanı yazarken sesle betimlenen Filinta'dan yararlandığını belirterek, "Hep ajan olup devlet ve millet düşmanlarıyla mücadele etmek istemişimdir. Küçük yaştan beri hayalini kurduğum bir şey vardı, istihbaratçı olmak... Tabii yaşım ilerleyince bunun pek de mümkün olmadığını görme engelimden dolayı anladım. Bu esnada Devlet memuru olarak Kars'a atandım. Kars'ta kütüphane görevlisi olarak çalışmaya başladım. Yalnızlığımı geçen yıl Kars'ta çalışıyorken, Filinta ile paylaşmaya başladım. Filinta'yı izlerken ilham kaynağım oldu ve romanımı yazmaya başladım. Ve kitabımı bu gün ilham kaynağım olan Filinta'nın değerli oyuncularına ve Filinta ailesine hediye ettim. İşin doğrusu sete davet edilmem benim için bir mutluluk kaynağı oldu. Kitabımı göremediğim ve betimlemeleriyle ilham bulduğum kadroya hediye edecektim. Sete geldiğimde oyuncuların ekrandaki gibi samimi olmadıklarını düşünüyordum. Rol icabı böyle davranıyorlar diye düşünüyordum. Ancak içeri girdiğim andan itibaren hepsi bana gönlünü açtı. Başta Filinta Mustafa (Onur Tuna) ve Bıçak Ali (Cem Uçan), sonra Leyla (Asena Tuğal), Feriha hanım (Ufuk Kaplan) ve diğerleri... Hepsi tek tek benimle ilgilendiler. Kitabımı imzalayıp hediye ettim. Bu hayalimi bu kitabı yazarak gerçekleştirdim. Şimdi bugün Onur Tuna ve Cem Uçan'la birlikte değerli diğer oyuncularla da bir arada olmak benim için büyük bir mutluluk. Onlarla buluşunca, soğuk ekranı ısıtan samimiyetin gerçekliğiyle de tanışmış oldum... Sizlere ve hayallerimin gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum." sözleriyle duygularını dile getirdi.

01.04.2016 - Yeni Şafak