*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yaşlı Destek Programı Tanıtım Toplantısı  (Okunma sayısı 1222 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yaşlı Destek Programı Tanıtım Toplantısı
« : Mart 22, 2016, 01:42:08 ÖS »
Yaşlı Destek Programı Tanıtım Toplantısı



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyelerinin yaşlılara yönelik evde bakım, evde destek ve gündüzlü bakım hizmetlerini geliştirmek üzere başlatılan Yaşlı Destek Programı’nın (YADES) Tanıtım Toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun katılımlarıyla 22 Mart 2016 saat 09.00’da Ankara Green Park Hotel’de gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun 18-24 Mart “Yaşlılar Haftası” vesilesiyle açılışını gerçekleştirdiği Yaşlı Destek Programı (YADES) Tanıtım Toplantısına Büyükşehir Belediyeleri ve İl Valiliklerinden çok sayıda yönetici katıldı.

Yaşlı Destek Programı (YADES), Türkiye’de ikamet eden ve hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli olan bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik tasarlanmış bir proje destek programıdır. Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında Büyükşehir Belediyeleri tarafından hazırlanan ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca uygun görülen yaşlılara yönelik projelere mali kaynak sağlanacaktır.

Yaşlı Destek Programı (YADES) ile öncelikle evde yalnız yaşayan, ya da eşiyle veya bir yakını ile yaşayan, evde bakım ve sosyal destek hizmetlerine ihtiyaç duyan yaşlılara sosyal hizmet sağlanacaktır. YADES Programı ile ayrıca belediyelerin yaşlılık alanındaki hizmetlerini evde bakım ve evde sosyal yaşama destek bağlamında geliştirmelerine ve hizmetlerini yaygınlaştırmaları ve sürdürmelerine katkı sağlanmış olacaktır.

22.03.2016 - eyh.aile.gov.tr


Etiketler: melleseferi yuregine saglık Bizde VARIZ Erciyesengelliler Mutluluğa Engel Tanımayan Yüreklerle Buluşma Noktamız soru cevap engellilerin trafikteki sorunlari nelerdir Yılmayanlar sitemizdeki kitaplar bilgi amaçlıdır lütfen