*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi “Engelli Tespiti” Projesini Tanıttı  (Okunma sayısı 783 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi “Engelli Tespiti” Projesini Tanıttı



Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi, Yenimahalle İlçe sınırları içerisinde görev yapan muhtarlarla buluşarak "Engelli Tespiti" projesini tanıttı. Muhtarlar vasıtasıyla Yenimahalle sınırlarındaki tüm engellilere ulaşmayı hedefleyen belediye, çalışmalarına engelliler ile birlikte yön verecek.

Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Yenimahalle'de hizmet veren muhtarlar, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Erhan Aras ve Hüseyin Boran katıldı.

ENGELLİLERE REHBERLİK HİZMETİ

Projede amaçlarının öncelikle haklarını bilmeyen engellilere ulaşmak ve onlara rehberlik etmek olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Emrullah Yılmaz, "Devlet kurumlarında sağlıklı bir veri bulamıyoruz. Bunun dışında engellilerin ve engelli ailelerinin pek çoğunun haklarını bilmediklerini görüyoruz. Bu konuda doğru rehberlik hizmeti vermek istiyoruz. İstihdam için elimizde sağlıklı veri olsun istiyoruz. Merkezi yönetimle eş güdümlü karşılıklı veri paylaşabilmek ve doğal felaket ile riskli durumlarda elimizdeki veriyi hızlı ve etkin bir şekilde paylaşabilmek için bu verilerin bizde olması gerekiyor" dedi.

MUHTARLAR EMPATİ YAPTI

Sunumda muhtarları sahneye davet ederek engellilerle empati kurmalarını da isteyen Yılmaz, bir muhtarı tekerlekli sandalyeye oturarak trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçmesini istedi. Yanında yürüyen muhtarlarla birlikte, tekerlekli sandalye ile ilerlemeye çalışan kadın muhtar, ezilmekten korktuğunu ve paniklediğini belirtti.

ENGELLİLER NASIL BAŞVURACAK

Engelli tespiti yaparken yapılması gereken işlemleri de anlatan Yılmaz, başvuru yollardan bahsetti.

Yılmaz, "Engelli arkadaşlarımız arama motoruna Engelsiz Yenimahalle yazarak belediye sitesi üzerinden ve muhtarlıklara giderek form doldurabilirler. Semt birimlerimiz ile temasa geçebilirler. Belediyeye gelerek Engelliler Birimine şahsen de başvurabilirler" diye konuştu.

04.03.2016 - İHA


Etiketler: KADAVRA LİSTESİNE GİRDİĞİMDE NE KADAR BEKLERİM Aylar içersinde size uygun böbrek çıkabileceği gibi yıllarca beklemenizde gerekebilir İLERİ YAŞTAYIM LİSTEDEKİ GENÇ HASTALAR VARKEN BENİM ŞANSIM NEDİR