*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Çocuğu Ölen Babaya 75 Bin TL İcra Şoku  (Okunma sayısı 913 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Çocuğu Ölen Babaya 75 Bin TL İcra Şoku
« : Ocak 10, 2016, 12:01:20 ÖS »
Engelli Çocuğu Ölen Babaya 75 Bin TL İcra Şoku



İşsiz babanın engelli oğlu 2004 yılında 2 ay yoğun bakımda kaldı. Baba, oğlunun taburcu olması için istenen 25 bin lirayı ödeyemeyince senet yaptı. Çocuğu ölen babadan hastane, parayı 12 yıl sonra istedi. Faiziyle 75 bin lirayı bulan borcun tahsili için icra takibi başlatıldı.

25 bin lira fatura

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Emre, 27 Mayıs 2004’e kadar hastanede kaldı. 2 aylık süreçte yeşil kartının süresi dolduğu için Çelik’in ailesinden tedavi gideri olarak 25 bin 988 lira istendi. Emre’nin taburcu olabilmesi için baba, noter onaylı senet imzalayıp oğlunu eve götürdü. Yeşil kart sahibi olduğu için de hastane ücretinin ödenmesi talebiyle Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurdu. Aileden tedavi masrafını isteyip alamayan hastane yöneticileri de resmi yazıyla Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurup ücretin ödenip ödenmeyeceğini sordu ancak olumlu yanıt alamadı.

75 bin liraya çıktı

Yüzde 90 oranında engelli raporu bulunan Emre Çelik, solunum rahatsızlığına bağlı olarak 2012’de yaşamını yitirdi. Resul Çelik ise yeşil kart uygulamasının kaldırılmasının ardından, eşi ve diğer çocuklarıyla Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmayı sürdürdü. Ancak Resul Çelik, 12 yıl önce oğlu için hastaneye imzaladığı borç senedi faiziyle birlikte karşısına çıkınca şok yaşadı. Çukurova Üniversitesi yönetimi, hukuk servisinde görevli avukat aracılığıyla icra takibi başlattı. Çelik’ten ana para, faizi ve masraflarla birlikte toplam 75 bin 185 liralık borcu ödemesini istedi.

Yardım istediler

Engelli çocuklarına verilen maaşla geçindiklerini belirten Çelik, işsiz olduğunu belirterekk parayı ödeme imkanının bulunmadığını anlattı. Çelik, “Durumumuz olsa öderim ama nasıl ödeyeyim bu kadar parayı. Sesimizi duyup yardımcı olsunlar” dedi. Hediye Çelik de, “Çocuğum öldü, 2 çocuğum engelli. Onların engelli maaşıyla geçiniyoruz. Allah rızası için bu borcun iptali için bir devlet büyüğümüz yardım etsin” dedi. Balcalı Hastanesi yetkilileri ise, hastane alacağından vazgeçilmesinin hukuken mümkün olmadığını, icrayla ilgili işlemleri Sayıştay denetçilerinin raporları doğrultusunda Çukurova Üniversitesi avukatlarının yürüttüğünü açıkladı.

09.01.2016 - DHA


Etiketler: Spor Federasyonu Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci Ligi müsabakalarından Şanlı Urfa şehrimizde oynanan Şanlıurfa Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ile Ordu şehrimizin Altınordu Tekerlekli