*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: CHP Engelli Hakları Komisyonu Basın Toplantısı Düzenledi  (Okunma sayısı 896 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
CHP Engelli Hakları Komisyonu Basın Toplantısı Düzenledi
« : Aralık 26, 2015, 12:59:33 ÖS »
CHP Engelli Hakları Komisyonu Basın Toplantısı Düzenledi



CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir,  "Ortadoğu, doğu insanlarını kaybediyor, batı da insanlığını kaybediyor. Böyle bir ortamda 2015'i kapatıyoruz. Umut ediyorum ki biz doğan çocuklarımıza, Cizre'de doğan çocuklarımıza barış ismini koyalım" dedi.

Genel Merkez tarafından kurulan Sağlık Sistemi, Hastaneler ile Hasta ve Engelli Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonunun başkanlığını da yürüten Demir, komisyonun diğer üyelerinden Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Komisyonlarının çalışma yöntemleri hakkında bilgi veren Demir, gözlemlerini rapor haline getireceklerini ve sorunlara çözüm önerilerinde bulunacaklarını anlattı.

Konuşmasında, Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşananlara dikkati çeken Demir, bölgede neler olduğunun ve nasıl bu hale gelindiğinin sorgulanması gerektiğini söyledi.

Okulların, sağlık ocaklarının ve kamu kurumlarının hizmet veremez halde olduğunu ifade eden Demir, "Cizre Devlet Hastanesinin kapısının önünde ambulanslar değil, tanklar var. PKK teröristleri maalesef burayı bombalıyor, roket atıyor ve oradaki insanlar, çalışanlar, hastalar mağdur oluyor. Ama orayı hedef noktası haline getiren iktidarı da kınamak istiyorum. Çünkü bir hastanenin kapısında tanklar varsa oranın gelecek olan bombaları engelleyecek hali yoktur. Dolayısıyla burası bir hedeftir ve oradaki sağlık çalışanları bir kalkan olarak kullanılmaktadır" diye konuştu.

Bölgedeki diğer hastanelerde de benzeri durumların yaşandığını söyleyen Demir, Türkiye'nin bir an evvel bu durumdan kurtulması dileğinde bulundu.

Demir, "Ortadoğu, doğu insanlarını kaybediyor, batı da insanlığını kaybediyor. Böyle bir ortamda 2015'i kapatıyoruz. Umut ediyorum ki biz doğan çocuklarımıza, Cizre'de doğan çocuklarımıza barış ismini koyalım" dedi.

"Bu hükümet hastaneleri kapatan bir hükümet olarak sağlık tarihine geçecektir" diyen Demir, İzmir'de bazı vakıf hastanelerinin YÖK'ten gelen yazı üzerine kapatıldığını, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu savundu.

Demir, hastanelerin kapatılmasının çalışanları ve hastaları mağdur ettiğine işaret ederek, "Siz cemaatçi olduğu ya da farklı görüşlerde olduğu için onlardan intikam almak için hareket ettiğiniz bu noktada, hastalardan intikam alıyorsunuz. Hastalar da mı, hastaneler de mi, çalışanlar da mı cemaatçi. Böyle bir şey olur mu?" diye sordu.

-"Hekim ithali saman ithal etmeye benzemez"

Antalya Milletvekili Kara da sokağa çıkma yasağı olan yerleşim yerlerinde sağlık hizmeti açısından yaşanan sıkıntılara dikkati çekti. Kara, "Biz barış eylemleri yaparken, 'Bu ülkede barış istiyoruz' dediğimizde, 'Savaş mı var? Bir kaç terörist' diyenlerin, bugün 'Zırhlı ambulans alacağız' demeleri, 'Silah seslerini duyuyorum' demeleri savaş olduğunu açıkça gösteriyor. Bunları gizlemeye özen göstermemize hiç gerek yok. Gerçeklerin üzeri örtülemez. Gerçekler hiçbir zaman saklanamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Kara, yurt dışından hekim getirilerek, "ithal doktor" uygulamasına geçilmesinin hedeflendiğini, bununla Türk hekimlerinin emek gücünün ucuzlaştırılmaya çalışıldığını da savundu. Kara, "Sayın Bakana hatırlatmak isteriz ki hekim ithali saman ithal etmeye benzemez. Sağlık ciddi bir iştir" dedi.

Kayseri Milletvekili Arık ise kürsüden, sokağa çıkma yasağının olduğu ilçede görev yapan bir hekimin gönderdiği, yaşadığı zorlukları anlatan mektubu okudu.

24.12.2015 - AA


Etiketler: eğer onları üzmeyecek se, anlatmalarını ve bizleri bilgilendirmelerini rica ediyorum diyet derken ben nakilden sonra doktorlara sorduğumda greyfurt dışında her şeyi yiyebileçegim söylendi yanlış mı acaba nelere