*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye'nin İlk Engelli Tasarım Merkezi Açıldı  (Okunma sayısı 966 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Türkiye'nin İlk Engelli Tasarım Merkezi Açıldı
« : Ekim 20, 2015, 12:42:14 ÖS »
Türkiye'nin İlk Engelli Tasarım Merkezi Açıldı



'İTÜ Evrensel Tekstil Tasarım Merkezi'nin açılışını yapan Emine Erdoğan, "Burada engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak üretim ve tasarımlar yapılacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, tasarımların insana hizmet eksenli planlanması gerektiğini belirterek, "Engelliler İçin Tekstil Tasarım Merkezi Projesi'ni bu nedenle çok önemsiyorum. Türkiye'de ilk kez böyle bir merkez açılıyor. Burada engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak kumaş üretimi ve tekstil tasarımı yapılacak" dedi. Erdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde kurulan 'İTÜ Evrensel Tekstil Tasarım Merkezi'nin açılışına katıldı.

İSTİHDAM KATLANDI

Engellilerin topluma entegrasyonunun, engelsiz bilişim protokolleriyle genişletildiğini belirten Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: "Kamu ve özel sektörde engelli istihdamı konusunda önemli adımlar atıldı. 2002'de engelli memur sayısı 5 bin 777 iken, 2015'te 37 bine çıktı. Neredeyse yüzde 500'leri aşan bu artış, dünyada krizlerin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirildi."

Numuneler üretilecek

İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi'nde engelli bireylerin ihtiyaçları düşünülerek kumaş, giysi ve diğer tekstil tasarımlarının yapılacağı, numunelerin üretileceği merkezin açılışı bir törenle yapıldı. Merkezde, iplikten hazır giyime kadar  pek çok alanda numune çalışması yapılabilecek.

20.10.2015 - Akşam