Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Ankara ve Diyarbakır'daki Engellileri Bir Araya Getirecek Proje
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Ankara ve Diyarbakır'daki Engellileri Bir Araya Getirecek Proje (Okunma sayısı 717 defa)
kayseriengelliler
Administrator
Hero Member
«
:
Eylül 14, 2015, 02:57:15 ÖÖ »
Engelliler Konfederasyonu, çatışmaların yoğun olduğu, savaş söylemlerinin doruğa çıktığı dönemde, Ankara ve Diyarbakır'daki engellileri bir araya getirecek önemli bir proje hazırladı.
Konfederasyon, kültürler arası etkileşimi ve diyalogu artırmayı hedefleyen proje kapsamında Diyarbakır ve Ankara'daki görme ve bedensel engellilere, iletişim becerileri, engelli hakları, toplumsal cinsiyet konularında eğitimler de verecek.
AMAÇ KÜLTÜRLERARASI DİYALOG
Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli ve projenin koordinatörü Janset Bay, Ankara Kalkınma Ajansı ve Karacada Kalkınma Ajansı işbirliğinde hazırladıkları "Eğitim ve kültürü paylaştır, yurttaşları kaynaştır" projesi hakkında gazetemize bilgi verdi.
Savaşın bir engelli kaynağı olduğunu ve tüm engellilerin en kararlı barış savunucuları olduğunu belirten Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, kültürler arası diyalogun bu anlamda büyük önem taşıdığını söyledi.
İçli, çatışmalı bu süreçte, Ankara Kalkınma Ajansı ve Diyarbakır Karacada Kalkınma Ajansı işbirliğinde kültürel etkileşim için bu projeyi hazırladıklarını belirtti.
İçli, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Ankara Kalkınma Ajansı'nın Diyarbakır'daki Karacadağ Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa açmış olduğu bir program vardı. Bu programın asıl amacı, Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki vatandaşlarla, Ankara'daki vatandaşları diyaloga geçirmek. kültür alışverişi yapmalarını sağlamaya yönelikti. Biz de konfederasyon olarak bu programa 'Eğitim ve kültürü paylaştır yurttaşları kaynaştır" projemizle başvurduk.
Proje kapsamında 30 kişi Ankara'dan. 30 kişi de Diyarbakır'dan olmak üzere, görme ve bedensel engelliler ile engelli olmayan kişilerden oluşan 60 kişilik grup. eğitim alacak. Katılımcılara, Kasım ayında 5 gün Diyarbakır'da, Aralık ayında ise 3 gün Ankara'da eğitimler verilecek." Proje Koordinatörü Janset Bay ise eğitim verilecek konular hakkında şu bilgileri verdi: "Diyarbakır'da toplumsal cinsiyet eğitimi verilecek. Bu eğitimle erkeklerin kadın sorunlarına duyarlılığının artırılması, kadınların kendi sorunlarının farkında olmasının sağlanması amaçlanıyor.
Engelli hakları eğitiminin de verileceği Diyarbakır'da, engelli olmayan insanlar engellilere nasıl davranmaları konusunda bilglendirilecek. Ankara'da yapılacak toplantıda ise iletişim becerilerini geliştirme üzerine eğitim yapılacak."
04.09.2015 - Ankara Başkent
Diyalizle Yaşam
Engelliler Derneği Kayseri
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
kayseriengellilerdernegi.com