Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Uluslararası Engelsiz Bilişim 2015 Kongresi Gerçekleşti
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Uluslararası Engelsiz Bilişim 2015 Kongresi Gerçekleşti (Okunma sayısı 760 defa)
kayseriengelliler
Administrator
Hero Member
«
:
Eylül 14, 2015, 02:56:18 ÖÖ »
"Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım" temalı "Uluslararası Engelsiz Bilişim 2015 Kongresi" açılışı ve "Engelsiz Bilişim Ödül Töreni" yapıldı.
Kurumlararası işbirliği ile üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen "Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım" temalı "Uluslararası Engelsiz Bilişim 2015 Kongresi ve "Engelsiz Bilişim Ödül Töreni" 2 Eylül 2015 tarihinde Anemon Otel'de gerçekleştirildi.
Açılış ve ödül törenine Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin ŞİMŞEK, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ, Baro Başkanı Av. Ali ARSLAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal GÜMÜŞ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa MIYNAT, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail MARAŞ, il müdürleri, yüksekokul müdürleri, yurt içi ve yurt dışından pek çok akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü ve Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Mustafa Özhan KALAÇ'ın yaptığı kongrede; Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı İsmail İlker TABAK, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri İletişim Daire Başkanı Muhammed Sadık ARSLAN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Eski Müşaviri Kenan ÖNALAN, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ ve Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ birer konuşma yaptı.
Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ bilişim teknolojileri ve internetin, günümüz insanının bilgi ve iletişim ihtiyaçlarına daha kolay, daha hızlı ve daha ekonomik çözümler bulmasına imkan sağladığını dile getirerek, "Bu sayede engelli bireylerin sosyo-kültürel hayata, eğitime ve ekonomik hayata katılmaları mümkün olabilmektedir. Mevcut bilişim teknolojileri ve hizmetlerinden engelli kişilerin de yararlanabilmesi ve bilişimle engellerin kaldırılması için verilen hizmetlerde, başta devlet kurumlarının ve üniversitelerimizin çok ciddi çabaları vardır. Biz kurumlar arası işbirliği ile bu çabaların daha da ileriye götürülebileceğine inanıyoruz. Celal Bayar Üniversitesi olarak, bir taraftan engelli personelimiz ve öğrencilerimize en iyi hizmeti sunabilmeye çalışırken, bir yandan da engellilere yönelik bilişim hizmetlerinin gelişmesi ve toplumsal katkının sağlanması için elimizden geleni yapmaktayız. Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu'nun sekretaryasını ve bu güzel kongrenin ev sahipliğini yapmaktan dolayı mutluyuz. Bu kongrede kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneği yaşanmaktadır. Kongre kurumların, akademisyenlerin, araştırmacıların yapmış oldukları çalışmaları ve tecrübeleri birbirleriyle paylaşmaları, bu alanda faaliyet gösteren firmaların teknoloji ve hizmetlerini hedef kitlelerine ulaştırmaları, mevcut durumun ve sorunların tartışılması ve engellilere yönelik bilişim hizmetleri alanında ortak bir eylem planının ortaya çıkabilmesi bakımından büyük öneme sahiptir. Sizlerin de katkılarıyla etkinliğimiz daha geniş bir kitleye ulaşabilecek ve amaçlarını gerçekleştirebilecektir. Umarız "Engelsiz Bilişim 2015 Kongresi" ile bu yönde önemli bir adım atılabilecektir. Bu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen üniversitemin değerli öğretim elemanları ve idari personeline, bilimsel katkı sağlayan tüm konuşmacılara ve kongrelerin olmazsa olmaz uzaktan yakından misafirimiz olan değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ ise, kongrede günümüzün en önemli konularından birinin tüm yönleriyle ele alınacağını belirterek, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin değerli yöneticileri ve personeline böyle özel bir bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Üniversitemiz Yüksek Lisans öğrencileri Müge ve Özge ÖZBEL kardeşlerin hazırladığı ve işitme engelli öğrencilerin sunduğu "Kalbimizin Ritmi" adlı gösterinin ardından "Engelsiz Bilişim 2015 Ödülleri" takdim edildi.
"Engelsiz Bilişim Kamu Hizmet Ödülü" Milli Eğitim Bakanlığı YEGİTEK Genel Müdürlüğü Engelsiz EBA Birimine, "Engelsiz Bilişim Eğitim Ödülü" Turkcell Engelsiz Eğitim Programı ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği'ne, "Engelsiz Bilişim Medya Ödülü" MORSENDER (Moroğlu Engelsiz Sinema ve Kültür Sanat Derneği) ile TRT 1 Radyo Biz de Varız Programı'na, "Engelsiz Bilişim Özel Sektör Ödülü" Avea Günışığı Projesi'ne, "Engelsiz Bilişim Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü" ODER tarafından gerçekleştirilen Birikim Dükkanı, Gelişim Atölyesi, Plan ve İletişim projelerine, "Engelsiz Bilişim WEB Sayfası Ödülü" körüz.biz web sayfası ile Keçiören Belediyesi Web sayfasına, "Engelsiz Bilişim Öğrenci Projeleri Ödülü" Selçuk Üniversitesi Konuşan Eller Projesi, Trakya Üniversitesi Cümleler ile Tanışalım Projesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Şikayet Et Projesi'ne "Engelsiz Bilişim Jüri Özel Ödülü" ise Üniversitemiz, Karanlıkta Diyalog Sergisi ve Engelsiz Erişim Derneği'ne takdim edildi.
Kongre "Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım" konusunun pek çok farklı yönüyle ele alınacağı oturumlarla 4 Eylül 2015 akşamına kadar devam edecek.
04.09.2015 - cbu.edu.tr
Diyalizle Yaşam
Engelliler Derneği Kayseri
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
kayseriengellilerdernegi.com