*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İSEM Kadıköy Hababam Sınıfı Müzesi’ne Gezi Düzenledi  (Okunma sayısı 2537 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
İSEM Kadıköy Hababam Sınıfı Müzesi’ne Gezi Düzenledi
« : Ağustos 25, 2015, 08:40:30 ÖÖ »
İSEM Kadıköy Hababam Sınıfı Müzesi’ne Gezi Düzenledi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Kadıköy Engelliler Merkezi tarafından kültür ve sanat gezileri kapsamında Hababam Sınıfı Müzesi’ne gezi düzenlendi.

 Kadıköy Engelliler Merkezi İSEM Yaz Okulu’nda eğitim gören 10 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen gezi, Hababam Sınıfı Film Setinin kurulduğu Koşuyolu Adile Sultan Kasrı’na yapıldı. Toplumsal yaşama mizahi bir şekilde eleştiri getiren ve insani değerlerin maddi kazanımlardan daha önemli olduğu mesajını izleyicisine aktaran unutulmaz eserin çekildiği sınıfları, koridorları, bahçeyi gezen İSEM Yaz Okulu Öğrencileri, kendilerini adeta filmin unutulmaz sahneleri içinde buldu.

Hababam Sınıfı Müzesi’nde Adile Naşit, Kemal Sunal, Münir Özkul ve Halit Akçatepe'nin birer silikon heykeli, sıraların üzerinde Hababam Sınıfı eserinin yazarı Rıfat Ilgaz, Yönetmen Ertem Eğilmez ve filmlerde rol almış, hayatını kaybeden oyuncuların birer fotoğrafları bulunuyor. Sınıfın duvarlarında ise filmden parçaların fotoğraflarına yer veriliyor.

25.08.2015 - İSEM
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri