*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'dan Engelli Kanunu Tepkisi  (Okunma sayısı 893 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'dan Engelli Kanunu Tepkisi



CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Engelliler Hakkındaki Kanun’un 7 Temmuz tarihinde son bulduğuna dikkat çekerek, “Vatandaşı müşteri gibi gören, icraatlarını rant üzerine inşa eden bir zihniyetten engellilerin sorunlarını çözmeyi beklemek devenin hendeği atlamasını beklemekle eşdeğerdir” dedi.

Akkaya yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Bu bir devrim niteliğindedir” dediği, 5378 Sayılı Engelliler Hakkındaki Kanunun 2005 yılında 7 yıllık süreyle çıkarıldığını, 2012 yılında yapılan 3 yıllık uzatmanın sonucunda ise 7 Temmuz 2015 tarihinde son bulduğunu belirtti. Akkaya, “Engelliyi adam yerine koyduk’ diyen siyasetçilerin barındığı bu zihniyette, eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Gelinen son nokta ile değil 10 sene 15 sene de geçse har vurup harman savurdukları ülke kaynakları ve bütçesi ile engelli yurttaşlarımızın da dertlerine derman olamayacakları açık ve nettir” dedi.

AK Parti hükümeti dönemi içerisinde yer alan bu 10 yılda Engelliler Kanunu’na göre kamuya açık alanlarda ve toplu taşıma araçlarında engelsiz yaşama bir türlü geçilemediğini, yasada öngörülen engelli erişiminin uygun olmadığı kurum ve kuruluşlara cezai yaptırım dahi uygulanmadığını belirten Akkaya, şöyle devam etti:

“Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği’nin Sabancı Vakfı desteğiyle yürüttüğü Engelli Hakları İzleme Çalışma Grubu’nun yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’deki 29 bin 735 kamu binasının yüzde 51.9’unda engelli rampası, yüzde 94.2’sinde görme engelliler için hissedilebilir zemin, çok katlı binaların yüzde 67.5’inde asansör bulunmuyor. Türkiye’de bulunan 285 bin 871 adet yaya yolunun yüzde 81.4’ünde rampa ve yüzde 96.1’indeyse hissedilebilir zemin uygulaması bulunmamaktadır.

Vatandaşı müşteri gibi gören, icraatlarını rant üzerine inşa eden bir zihniyetten engellilerin sorunlarını çözmeyi beklemek devenin hendeği atlamasını beklemekle eşdeğerdir. 1 milyon 730 bin engelli, bakıma muhtaç ve kimsesizin maaşına göz koyan AKP hükümeti seçimlerdeki, ‘Onlar konuşur AKP yapar’ söylemini bu alanda da icra ederek 10 yılın sonucunda engelli yurttaşlarımızı görmezden gelmekte ve bir köşede adeta süs gibi oturmalarını istemektedir.”

09.07.2015 - ANKA


Etiketler: ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİS ANKARA programlama ile Basit bir Toplist yapımı Asp sayfaları veritabanı kullanmadan şifreleme Yöntemi ASP.Net Programlama İle
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri