*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Adıyaman'da Yaşayan Suriyeli Engelli Akülü Araç Bekliyor  (Okunma sayısı 728 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Adıyaman'da Yaşayan Suriyeli Engelli Akülü Araç Bekliyor



Adıyaman'da yaşayan Rıdvan Halil Musa, şarapnel isabet eden bacağının kesilmesi ve şeker hastası olması nedeniyle yürüyemiyor.

Adıyaman'da, şarapnel yarası iyileşmediği için bacağı kesilen Suriyeli engelli, hayırseverlerden akülü araç yardımı bekliyor.

Halep'te yaşayan Rıdvan Halil Musa'nın (65), yaklaşık 1 yıl önce rejime bağlı birliklerin saldırısı sonucu bacağına şarapnel parçası isabet etti. Şeker hastalığı da bulunan Musa'nın yarası uzun süre iyileşmediği için bacağı kesildi.  Daha sonra ailesiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli engelli, İHH gönüllülerinin desteğiyle ayakta durmaya çalışıyor.

Musa, gazetecilere yaptığı açıklamada, şeker hastalığı ve engelli olması nedeniyle bütün gününü evde geçirmek zorunda kaldığını söyledi.

Şeker hastalığının giderek kendisine daha fazla rahatsızlık vermeye başladığını belirten Musa, "Şu anda diğer ayağımda da yaralar çıkmaya başladı. Doktorlar bu yaraların hastalık nedeniyle iyileşme şansının zor olduğunu ve ileride bu bacağımın da kesileceğini söylediler. Engelli olduğum için çalışamıyorum bundan dolayı hayırseverlerden akülü araç talep ediyorum" diye konuştu.

08.07.2015 - Time Türk


Anahtar Kelimeler : ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİS ŞANLIURFA BOZOVA KADRO DERECE ADET ARANAN NİTELİKLER ve eşleri Büyük babası ve eşleri İkinci Derecede Sıhri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri