Engelli Oğluna Maaş Bağlamak İsteyen Annenin Rapor Tepkisi
Zonguldak'ta, ölen eşinin maaşını alan 52 yaşındaki Ersin Kara, kendisi öldükten sonra ortada kalacağından korktuğu 18 yaşındaki oğlu Furkan'a da maaş bağlatmak için engelli raporu aldı. Ersin Kara, Devlet Hastanesinden Furkan'a verilen “çalışma gücünü yüzde yüz kaybettiği” raporundan başka bir de üniversite hastanesinden rapor istenmesine tepki gösterdi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli olan eşi Şaban Kara'yı geçen yıl Temmuz ayında kaybeden Ersin Kara, doğuştan zihinsel ve bedensel engelli oğlu Furkan Kara için ölüm maaşı başvurusu yaptı. Başvuruyu inceleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, Zonguldak Devlet Hastanesi'nin, Furkan Kara için verdiği çalışma gücünü yüzde yüz kaybettiğine ilişkin sağlık kurulu raporunu kabul etmedi. SGK Başkanlığı, geçen 21 Mayıs'ta gönderdiği cevap yazısında, Furkan Kara'ya maaş bağlanması konusunda karar verilebilmesi için bir üniversite hastanesinde nöroloji ve psikiyatri kliniğinde muayene edilmesini, kas güçleri ve IQ değerlerinin raporda belirtilmesini istedi.
Ersin Kara, bir devlet kurumunun devlet hastanesinden alınan rapora güvenmediğini belirterek duruma tepki gösterdi. Taksi tutup oğlunu yeni bir rapor almak için Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne götüren Ersin Kara, engellilerin bu tür zorluklarla karşılaşmaması gerektiğini söyledi. Ersin Kara, şöyle konuştu:
"Devlet Hastanesinde 7 doktor gezerek aldığımız yüzde yüz engelli raporunu Ankara kabul etmedi. Bize niye bir devlet hastanesinden rapor aldık kabul olmuyorsa. Sonra 'Üniversiteye gidin' diyorlar. Devlet, devletin hastanesine güvenmiyor mu? Bu yaşananlar engelli aileleri mağdur ediyor. Bunların düzeltilmesi lazım. Ben devletten maddi bir yardım beklemiyorum. Eşimden kalan hakkı istiyorum. Benim istediğim sadece engelimize karşı bize engelle karşılık vermesinler. Benim istediğim bu."
06.06.2015 - DHAEtiketler: üç ayı boyunca kullanıldığında bebeği beyin ve omurilik anormaliklerinden koruyucu özelliğinden bahsedilebilir. Bu bakımdan ülkemizde doğum oranının yüksek olduğu ve çoğu hamileliğin