*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dünyayı Parmaklarıyla Tuvale Aktaran Görme Engelli Eşref Armağan  (Okunma sayısı 930 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Dünyayı Parmaklarıyla Tuvale Aktaran Görme Engelli Eşref Armağan



Bursa’ya merkez Nilüfer İlçe Belediyesi’nin Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında gelen görme engelli ressam Eşref Armağan, eserlerini Konak Kültürevi’nde sergiledi. Sanatçı katıldığı söyleşide hiç görmediği dünyayı nasıl resmettiğini anlattı.

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen Eşref Armağan Resim Sergisi’nin açılışı Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey ve çok sayıda sanatseverle birlikte yapıldı. Dünyayı parmaklarıyla görüp tuvale aktaran doğuştan görme engelli Eşref Armağan’ın eserleri büyük ilgi gördü.

Eşref Armağan, her şeyi  parmak uçlarıyla gördüğünü söyleyerek, “Harvard Üniversitesi’nde beni cihazın içerisine sokup resim yaptırdılar, beynime baktılar. Parmak uçlarım bir şeyi öğrenmeye başladığı zaman ya da algılamaya başladığında, gören insanların beyninde kullandığı yeri aydınlatıp harekete geçirmişim. Yani parmak uçlarımın göz gibi gördüğünü  tespit ettiler ve bu da dünyada kimsede olmayan bir yetenekmiş. Bu da azmin, isteğin, inatçılığın ve ‘ben bunu yapacağım’ diye büyük bir isteğin arkasından bu sanatı başarmam. Hiç görmeyen bir insan olarak parmak uçlarımla dünyayı tanıdım ve resmederek insanlara mesaj vermeye çalışıyorum” diye konuştu.

12.05.2015 - DHA


Etiketler: Protokolü de (bireysel başvuru hakkını tanıyan) imzalamış,  14 Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6518 sayılı düzenleme ile EHK’nın kapsam ve içeriği EHS ekseninde genişletmiştir.
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri